vignetă Albania
5/5 - (2 votes)

3,5 T alatti járművek

Szükségem van Albánia matrica?

Albániában 2005-ben vezették be a matricás közúti forgalmi díjrendszert. A rendszer célja az ország útjainak karbantartási és fejlesztési költségeinek finanszírozása.

Következésképpen Albániában az A1-es autópályán közlekedő összes sofőrnek meg kell vásárolnia az Albánia matricát az utazás megkezdése előtt.

Az albán matricarendszer nem jelent magas költségeket, az albán útadó árai viszonylag alacsonyak, a matrica vásárlása pedig gyorsan és különösebb formalitások nélkül történik.

Másrészt választhat olyan útvonalalternatívákat, ahol egyáltalán nem kell fizetnie, ami jelentős előnyt jelent azoknak az utazóknak, akik az A1-es autópályán szeretnének elkerülni az autópályadíjakat.

Albánia matrica

Hogyan vásárolhatok Albánia matrica?

A Vignette Albánia megvásárolható a hivatalos értékesítési pontokon, például benzinkutakon és postahivatalokban, az egész országban. Ez megvásárolható egy nap, egy hét, egy hónap vagy egy év időtartamra, az Ön igényeitől függően.

Albánia 129 km-es autópályáján mindössze egy fizetőállomás található, körülbelül 30 km-re a koszovói határtól.

Ez lehetőséget ad az utazóknak, hogy az autópálya mentén is megvásárolják az Albánia matricát, ha nem tudták időben megvásárolni. Így elkerülhetik a pénzbírságot, amiért nem rendelkeznek matricával, amikor autópályán közlekednek.

Albánia matrica ára

Az Albánia matrica ára a jármű típusától és a vásárlás időtartamától függően változik. Fontos megjegyezni, hogy a fizetés euróban történik.

Az idő múlásával a matricás Albánia rendszert egyes sofőrök kritizálták, amiért túl drága, és nem tapasztal jelentős javulást Albánia útjainak minőségében. Az albán kormány azonban azzal érvelt, hogy a matrica szükséges az ország közúti infrastruktúrájának fenntartásához és fejlesztéséhez szükséges források biztosításához.

Íme az Albánia útdíj irányadó árai a 3,5 T alatti jármű típusától függően, az alábbi táblázatban:

JárműosztályJármű típusÁr (euro)
AMotorkerékpárok, robogók és háromkerekűek2.5
B C DSzemélygépjárművek (2 tengely – 4 kerék) Könnyű haszongépjárművek és kisbuszok (2 tengely – 4 kerék) 1,90 m magasságig Mikrobuszok és utánfutót húzó személygépkocsik (2 tengely – 4 kerék)5

3,5 T feletti jármű

Albánia matrica teherautók számára

Az albán matrica-rendszer nem igényes, éppen ellenkezőleg, klasszikus és könnyen érthető.

Az autópálya, amelyre a matrica vásárlása szükséges, összesen 139 km hosszú, de az ehhez kapcsolódó úthasználati díj megfizetése kötelező.

Csakúgy, mint a könnyű járművek esetében, a 3,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű járművek vezetői is megvásárolhatják az Albánia matricát a benzinkutaknál és a postahivatalokban Albánia egész területén.

Ezen túlmenően, ha felszáll az autópályára, és elfelejtette előzetesen megvenni az Albánia matricát, az albán hatóságok fizetőállomást telepítettek az autópálya mentén, körülbelül 30 km-re a koszovói határtól. Így dönthet úgy, hogy közvetlenül az autópályán fizeti ki az Albánia matricát, ha korábban nem tudta megvásárolni.

Albánia matrica ára

Az Albánia matrica ára járműkategóriától függően eltérő. Ezzel kapcsolatban itt vannak a 3,5 tonna feletti járművek árai:

JárműosztályJármű típusÁr (euro)
E FBuszok (2 tengely – 6 kerék) Kis haszongépjárművek (2 tengely – 6 kerék) 1,90 m és 2,70 m magassággal11.25
GKözepes teherautók és nehéz buszok (3 tengely), beleértve a 2,70 m feletti haszongépjárműveket16.25
HNehéz teherautó (4 vagy több tengely)22.5

Ez megvásárolható egy nap, egy hét, egy hónap vagy egy év időtartamra, az Ön igényeitől függően.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *