Lithuania vignette
5/5 - (1 vote)

3,5 T alatti járművek

Ha Ön Litvániában turista, és személyes járművet vezet (beleértve a személygépkocsikat is), nem kell Litvánia matricát vagy egyéb útadót fizetnie. Ez jó hír az utazók számára, mivel felfedezheti az ország szépségét anélkül, hogy aggódnia kellene az autópályadíjak miatt.

Ha más európai országok számára szeretne matricát vásárolni, töltse le ingyen a Tollster alkalmazást! Folyamatosan értesülhet az összes európai országban érvényes útadókról, és gyorsan és egyszerűen megvásárolhatja matricáit 14 európai országban. Töltse le a Tollstert most, és utazzon gond nélkül!

3,5 T feletti járművek

Litvánia matrica teherautók számára

Litvánia Litvánia matrica fizetését írja elő a nehézgépjárművek esetében, beleértve az N1 kategóriájú (3,5 tonnát meg nem haladó össztömegű N kategóriájú járművek) és az M2 kategóriájú járműveket (az M kategóriájú járműveket, amelyek az első ülésen kívül több mint nyolc üléssel rendelkeznek) a vezetőülésből, és maximális tömegük nem haladja meg az 5 tonnát).

Ha áru- vagy személyszállítási tevékenységet végez Litvániában, fontos, hogy megvásárolja a Litvánia matricát, hogy megfeleljen a törvényi előírásoknak. Ez elengedhetetlen szempont a büntetések elkerülése és a zökkenőmentes közlekedés Litvánia útjain.

Litvánia matrica

Litvánia matrica online

Litvánia matrica online gyors vásárlásához használja a Tollster alkalmazást, amely mindössze 4 egyszerű lépésben kínál kényelmes megoldást:

  1. Töltse le ingyenesen az alkalmazást eszközére;
  2. Válassza ki azt az országot, amelyhez a matricát szeretné megvásárolni – jelen esetben Litvánia matricát;
  3. Töltse ki a járműadatokat és a számlázási adatokat;
  4. Az alkalmazáson keresztül gyorsan fizet kártyájával.

Adatai a jövőbeni vásárlások alkalmával az alkalmazásban tárolva maradnak, és bármikor ellenőrizheti a matrica állapotát, és értesítést kaphat a lejárat előtt. Így gond nélkül utazhat majd Litvánia útjain.

Sőt, a Tollster alkalmazás 14 másik európai ország számára is hasznos, lehetővé téve, hogy utazásai során megszabaduljon minden útadóval kapcsolatos aggályától. Kezdje otthonról tájékozottan, és gyorsan vásárolja meg az összes matricát, amire szüksége van az utazása során a Tollsterrel!

Litvánia matrica

Litvánia matrica az értékesítési pontokon

Ha közvetlenül az országban szeretné megvásárolni a Litvánia matricát, akkor különféle helyeken találhat speciálisan megjelölt és jelzett értékesítési pontokat, például:

  • Statoil
  • Lukoil
  • Baltic Petroleum
  • ORLEN Lietuva
  • EMSI benzinkutak
  • Határpontok

Tehát, ha nem is sikerült online megvásárolnia, akkor sem kell aggódnia, és miután megérkezik Litvániába, gond nélkül megvásárolhatja a matricát az országban elérhető értékesítési pontokon.

Litvánia matrica ára

A litván matrica ára két fontos szempont szerint változik: a járműkategória és az útszakaszon megtett kilométerek száma. Ha a járművel olyan utakon közlekednek, ahol matrica szükséges, azt a jogszabályoknak megfelelően meg kell vásárolni. Azokat az utakat, amelyeken kötelező a matrica, a “Mautstraße” jelzés jelöli.

Az N1 és M2 járműkategóriájú litván matrica költségei a következők: (az árak euróban értendők):

jármű1 nap7 napok1 hónap1 év
6 EUR14 EUR28 EUR304 EUR

Litvánia matrica bírság

Fontos megjegyezni, hogy Litvániában a hatóságok ellenőrzéseket végeznek annak ellenőrzésére, hogy a járművek megszerezték-e a megfelelő matricát azokon az utakon, ahol szükséges. Ha nem vásárol Litvánia matricát, súlyos bírságot kaphat.

A litván utakon az M2-es és N1-es nehézgépjárművek esetében a matrica hiányáért kiszabható bírság 170 és 350 euró között változhat. Elengedhetetlen, hogy rendelkezzen érvényes matricával, hogy elkerülje az ilyen büntetéseket és legálisan utazhasson Litvánia útjain.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *