road tax Netherlands
5/5 - (1 vote)

12 T alatti járművek

Útadó Hollandia

Ha Hollandiát választja turisztikai célpontként és autójával utazik, nagy előnye lesz, mert nem kell fizetnie az útadót Hollandia. Ez azt jelenti, hogy Hollandiában teljesen ingyenesen közlekedhet közutakon, autópályákon és gyorsforgalmi utakon.

Két kivétel azonban van: a Dordtse Kill alagút és a Westerschelde alagút, amelyekre útdíjat kell fizetni. Ezekről a díjakról az alábbiakban adunk bővebb tájékoztatást.

Általánosságban elmondható, hogy Hollandiában az autó vezetése egyszerű és stresszmentes a matrica vagy egyéb útadó Hollandia megvásárlásával kapcsolatban. Élvezheti az ország szépségét anélkül, hogy aggódnia kellene az utak járulékos költségei miatt.

Útadó Hollandia

Egyéb útadó Hollandia

Még ha az autók mentesülnek is az útadó fizetése alól Hollandiában, az ország 2 fontos alagútját magáncégek kezelik, ezért bizonyos adókat kell fizetni.

Westerschelde alagút árak

KategóriaÁr
Motorbicikli2,5 Euro
6 m hosszú és 3 m magas autók5 Euro

Dordse Kill alagút árak

KategóriaÁr
2,3 méter magas autók2 Euro

12 T feletti járművek

Útadó Hollandia teherautók számára

Ha 12 tonnát meghaladó össztömegű teherautót vezet, holland matricát kell vásárolnia, és Hollandia útadót kell fizetnie a vezetéshez.

Van azonban egy jó hír: a megvásárolt matrica nemcsak Hollandiában, hanem más európai országokban is érvényes, mint például Dániában, Svédországban és Luxemburgban, függetlenül attól, hogy melyik országból vásárolta. Ez további előnyökkel jár a járművezetők számára, mivel ezekben az országokban további adók fizetése nélkül vezethetnek.

Útadó Hollandia az értékesítési pontokon

Ha Hollandiába érkezik, és nem volt lehetősége előzetesen online holland matricát vásárolni, akkor nem kell aggódnia.

Közvetlenül megvásárolhatja a határon, vagy a benzinkutaknál a speciálisan kialakított értékesítési pontokon. Így gond nélkül folytathatja utazását, és anélkül, hogy megbüntetnék a matrica hiánya miatt.

Útadó Hollandia

Útadó Hollandia online

A holland matrica online megvásárlásával elkerülheti, hogy azt fizikailag felragassza teherautója ablakára. A matrica bekerül az adatbázisba, így megszűnik az útadókkal kapcsolatos stressz Hollandiában, Svédországban, Dániában és Luxemburgban.

Fontos megjegyezni, hogy a holland matricát előre meg kell vásárolnia, mivel visszamenőleges fizetést nem fogadunk el. Így nyugodtan utazhat anélkül, hogy aggódnia kellene az útadók miatt, és anélkül, hogy a matrica hiánya miatt pénzbírságra számíthatna.

A Tollster alkalmazás kényelmes megoldást kínál Önnek, hogy gyorsan online vásároljon Litvánia matricát. Mindössze 4 egyszerű lépésben matricát kaphat Hollandiában:

  1. Töltse le ingyenesen az alkalmazást eszközére.
  2. Ön kiválasztja azt az országot, amelyhez matricát kíván vásárolni, jelen esetben holland matricát.
  3. Töltse ki a jármű adatait és a számlázási adatokat.
  4. Az alkalmazáson keresztül gyorsan fizet kártyájával.

Adataid az alkalmazásban mentésre kerülnek a jövőbeni vásárlásokhoz, és ellenőrizheted a matrica állapotát, és értesítéseket kaphatsz a lejárat előtt. Így gondtalanul utazhat Hollandia útjain, annak tudatában, hogy rendelkezik érvényes matricával, és elkerüli az útadóval kapcsolatos kellemetlenségeket.

Az útadó Hollandia fizetésének másik módja itt található.

Útadó Hollandia ár

A holland matrica ára az időszaktól és a jármű tengelyszámától függően változhat.

A holland matrica egy napra fix ára 12 euró.

EURO 6-os, 1-3 tengelyes járművek esetében az árak 750 eurótól indulnak egy éves érvényességre.

A legmagasabb ár az EURO 0-s, 4 tengelyes teherautókra vonatkozik, amelyek egy éves érvényességi idő esetén akár 1250 eurót is elérhetnek.

Ha előre ki szeretné számítani a fizetendő adót, akkor ezt a számológépet használhatja a helyes információk megszerzéséhez.

Egyéb útadó Hollandia

Westerschelde alagút árak

KategóriaÁr
6 m-nél hosszabb és legfeljebb 3 m magasságú járművek (lakókocsik)7,45 Euro
12 m hosszú és 3 m feletti autók18,20 Euro
Trucks25 Euro

Dordse Kill alagút árak

KategóriaÁr
2,3 métert meghaladó magasságú járművek5 Euro
Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *