Belgium vignette
Rate this post

3,5 T alatti járművek

Ha a következő úti cél Belgium, akkor tájékozódnia kell a Belgium matricá kapcsolatos útdíjakról.

Nagyon jó hír, ha személyes autóval utazik, hogy mentesül a belga matrica fizetése alól! A belgiumi útadót csak a 3,5 tonnánál nehezebb járművek után kell fizetni. Tehát, ha 3,5 tonnánál könnyebb autóval utazik, nem kell matricát fizetnie a belga utakon.

A 3,5 T alatti járművek ingyenesen vezethetők Belgiumban, ezért nem kell semmilyen belga matricát vásárolniuk ahhoz, hogy az ország útjain közlekedjenek.

Azonban fizetnie kell a Liefkenshoek híd útdíját, ha van útvonala a hídon való átkeléshez. Ez az a gépjárműadó, amelyet Belgiumban kell fizetnie.

Az alagút 1,37 km hosszú, a használati díjat járműkategóriánként határozzák meg.

Belgium matrica

Ezt a belgiumi útadót az alagút útszakaszon lévő útdíjpénztárnál kell megfizetni, így nem kell előre stresszelni a jegyvásárlásért.

A 3 méter alatti járművek díja előfizetéssel 4 eurótól, kártyával fizetőktől 5,6 eurótól, közvetlenül a terminálon fizetőktől 7 eurótól kezdődik.

Ha szeretne minden részletet megtudni az alagút üzemeltetője által kért díjakról, ezen a linken érheti el.

3,5 T feletti járművek

Belgium matrica teherautók számára

Belgiumban a 3,5 tonnánál nagyobb tömegű járművek vezetőinek Belgium matricát kell vásárolniuk, hogy az ország közútjain közlekedhessenek.

A belga matrica a következő kategóriákra vonatkozik:

➢ 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű (GVW) nehéz tehergépjárművek;
➢ N1 kategóriás BC karosszériakódú nyerges vontatók, tömegüktől függetlenül (2018. január 1-től).

A kamionsofőröknek a belgiumi matrica mellett a belgiumi útadót is fizetniük kell a Liefkenshoek alagútdíjért.

Belgium 2016-tól bevezette a ViaPass rendszert, amely a korábbi Euromatrica rendszert váltotta fel.

Ennek a kötelezettségnek a teljesítéséhez minden 3,5 tonnánál nagyobb járművet fel kell szerelni OBU-val (On Board Unit).

Ennek az OBU készüléknek a célja a megtett kilométerek rögzítése és a fizetéshez szükséges összeg kiszámítása, figyelembe véve Belgium régióját, a jármű tömegét és a szennyezési osztályt.

Ennek az eszköznek a felszerelése gyors és kötelező, hogy elkerülje az útdíj fizetésének elmulasztása miatti magas bírságot Belgiumban.

Belgium vignette

Útdíjas készülék OBU – ViaPass

A Belgium matrica megvásárlásához meg kell vásárolnia az OBU készüléket a Belgium területén telepített speciális automatákból vagy az ország vámpontjain.

Ezek az értékesítési pontok az OBU készülék átvételére és a Belgiumon áthaladó útvonal befejezésekor történő visszaküldésére szolgálnak. Így Belgium útjain végig a fedélzetén kell lennie az OBU készüléknek, és az út végén könnyedén visszaviheti bármelyik elérhető értékesítési pontra.

További részletekért kattintson erre a linkre.

Segítségre van szüksége az útdíjas készülék beszerzéséhez? Lépjen kapcsolatba velünk!

Belgium matrica ára

Belgiumban az OBU rendszer automatikusan díjat számít fel az utazási régió, a jármű szennyezési osztálya és az autó súlya alapján.

Az árak eltérőek, de fontos figyelembe venni az utazás költségeit.

A teljes lista az összes árral itt található.

Itt tudod kiszámítani a jármű árát.

Belgium alagútadók

Használati díjat kell fizetni a belgiumi Liefkenshoek alagútért. Az útdíjat a járműkategóriától és az 1,37 km hosszú alagút hosszától függően kell kivetni.

Az alagúton való áthaladás érdekében a járművezetőknek az útdíjat az alagút útszakaszon található fizetőállomáson kell megfizetniük. Ez a belgiumi matrica után fizetendő, és az alagút használatakor külön kell fizetni.

Ennek a hídnak a díja a 3,5 tonnánál nagyobb járművek esetében 4 eurótól indul, és akár 22 eurót is elérhet, kategóriától és tranzitidőtől függően.

Lépjen be ide, ha többet szeretne megtudni az alagút adóiról és az árakról.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *