denmark road tolls
5/5 - (2 votes)

12 T alatti járművek

A dániai vezetés egyik nagy előnye, hogy az autók és a kisméretű járművek mentesülnek a dán fizetős utak fizetése alól. Így zökkenőmentesen vezethet dán fizetős utak, és élvezheti a tranzitot az autópályadíjak okozta stressz nélkül.

Fontos azonban, hogy a dániai hidak használatakor fokozottan ügyeljünk a díjra. Ezeket a dán hídhasználati díjakat külön alkalmazzák, és fizetni kell az ország bizonyos hídjain való átkeléshez.

dán fizetős utak

Dán fizetős utak

Az Øresund híd és a Storebælt híd viteldíjai az Ön járműkategóriájától függően változnak.

Ezek a hidak zárt útdíjrendszert használnak, ami azt jelenti, hogy a hídra való belépéskor meg kell vásárolnia járművének megfelelő útdíjat.

A fizetendő útdíj pontos meghatározásához itt érheti el a Storebælt Bridge hivatalos kalkulátorát.

Az Öresund-híd Európa leghosszabb közúti-vasúti hídja, amely Dániát köti össze Svédországgal, 16 km hosszú, és két különböző ország két városát köti össze. A híd árairól itt tájékozódhat.

Dánia fizetős utak

dán fizetős utak rendelkezik, amelyet mobil kamerák és helyszíni ellenőrök figyelnek.

Az autópálya-hálózat körülbelül 1000 km hosszú, és a dán autópálya-díjra szánt euromatrica fizetési kötelezettség csak a 12 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb tömegű nehézgépjárművekre vonatkozik.

A dán hídhasználati díjak esetében, mint például a 7,85 km-es Øresund-híd és a 18 km-es Storebælt-híd, az útszakasz bejáratánál a megfelelő díjat kell fizetni minden, a forgalomban részt vevő járművezető számára.

Abban az esetben, ha a kapcsolódó díjakat nem fizetik meg, kötbér felhívásra kerül sor, és ellenőrzés esetén helyszíni bírságot kell fizetni.

Dánia fizetős utak

A 12 tonnát meghaladó tömegű nehézgépjárművek esetében Dánia matricát kell vásárolnia.

Előnye, hogy a dán matrica elektronikus, így nem kell hagyományosan a szélvédőre ragasztani.

Óvatosnak kell lenni azonban, mert a dániai hidak esetében, mint például az Øresund híd és a Storebælt híd, szintén olyan útdíj vonatkozik, amelyet az Euromatrica-fizetés nem tartalmaz.

Elmagyarázom, hogyan vásárolhatja meg az interneten a dán matricát és mi az ára, de azt is, hogyan fizetheti ki a hidak használatáért járó díjat.

dán fizetős utak

Dánia fizetős utak ára

A dán fizetős utak érvényességét minimum egy nap és maximum egy év közötti időtartamra választhatja ki.

A matrica ára a következő szempontok szerint változik:

  1. A jármű tengelyeinek száma
  2. Érvényességi idő
  3. A járművek szennyezési osztálya

Az egy napig érvényes dán matrica díja a jármű jellemzőitől függetlenül 12 euró.

A matrica egy hónapra történő vásárlása esetén az árak az EURO 0 1-3 tengelyes járművek esetében 75 eurótól, a 4 tengelyes EURO 0 kategóriás járművek esetében 235 eurótól kezdődnek, az EURO 6 járművek esetében pedig akár a 140 eurót is elérhetik. 1-3 tengely.

A nehéz járművek teljes árlistájának megtekintéséhez lépjen be ide.

Dánia fizetős utak online

A dán matrica megvásárlásához a következő adatokat kell kitöltenie:

  1. The country where your vehicle is registered.
  2. Registration number, exactly as in the registration certificate, with all spaces included.
  3. The number of axles of the vehicle.
  4. Vehicle pollution norm.

Az euróban történő fizetés után feltétlenül ellenőrizze a dán matrica online fizetési visszaigazolását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy autója a megfelelő adatbázisban van regisztrálva, és nem fog semmilyen problémába ütközni a dániai utakon. .

A dán fizetős utak online fizetésének leggyorsabb módja a Tollster alkalmazás, amelyen keresztül 15 európai ország matricáját fizetheti ki. Letöltöd az alkalmazást, kitöltöd a matrica adatait és gyorsan, bankkártyával fizetsz. Minden közvetlenül az alkalmazásban történik, és a Dánia matrica mentve marad, így bármikor ellenőrizheti az érvényességi időt.

Az Øresund híd és a Storebælt híd viteldíjai az Ön járműkategóriájától függően változnak.

Ezeknek a hidaknak a fizetési rendszere zárt, ami azt jelenti, hogy minden egyes hídra való behajtáskor meg kell fizetnie az autópályadíjat.

Ha meg szeretné tudni, hogy pontosan mennyit kell fizetnie, nyissa meg a hivatalos Storebælt Bridge kalkulátort.

Az Öresund-híd, amely Európa leghosszabb vasúti közúti hídja, 16 km-en keresztül köti össze Dániát Svédországgal, így egyesít két különböző ország két városát. A hídon való átkelés árait itt találja.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *