Luxembourg vignette
Rate this post

12 T alatti járművek

A luxemburgi matrica utazás egyik kiemelkedő előnye, hogy nem kell Luxemburg matricát vásárolni vagy egyéb útadót. Így autójával ingyen utazhat az ország közútjain és autópályáin.

Az útadók hiánya Luxemburgban jelentős előnynek számít az utazók számára, mivel kiküszöböli a matricák online vagy személyes vásárlásával járó többletköltségeket és nehézségeket. Így tetszés szerint felfedezheti Luxemburgot anélkül, hogy az ország útjainak forgalmáért kell fizetnie.

Luxemburgi matrica

12 T feletti járművek

Luxemburgi matrica teherautók

Ha 12 tonnás vagy annál nagyobb tömegű nehéz járművet vezet Luxemburg útjain és autópályáin, Luxembourg matricát, más néven euromatricát kell vásárolnia. Ez az adó megvásárolható az interneten, így hozzáférést biztosít az ország úthálózatához.

Fontos megjegyezni, hogy a luxemburgi matrica díja alól kivételt képez a 12 tonnás tömeghatár alatti személygépjárművek, például az autóbuszok és az autóbuszok. Ezekre a járművekre nem kell matricát vásárolni ahhoz, hogy Luxemburgban közlekedhessenek.

Ha további információra van szüksége a luxemburgi matrica vásárlásával kapcsolatban, olvassa tovább ezt a cikket, hogy megtudjon mindent, amit tudnia kell a matricavásárlás folyamatáról és a luxemburgi közlekedési szabályokról.

Luxemburgi matrica online

Ha gyorsan és egyszerűen szeretne matricát Luxembourgban vásárolni, választhatja az eurovignette.eu oldalon elérhető online módszert. Ez a folyamat rendkívül egyszerű, és a vásárlási idő nagyon rövid.

A weboldalon található információk kitöltése előtt győződjön meg arról, hogy a következő adatok állnak rendelkezésére:

  • az ország, ahol járművét nyilvántartásba vették;
  • a forgalmi engedélyen szereplő regisztrációs szám, minden szóközzel együtt;
  • a jármű tengelyeinek száma;
  • a jármű szennyezési osztálya.

Ön választhatja meg a matrica érvényességi idejét, legalább egy nap és maximum egy év között.

Fontos, hogy legyen körültekintő, és megkapja a luxemburgi matrica fizetési visszaigazolását, hogy megbizonyosodjon a fizetés helyes rögzítéséről, és elkerülje a további problémákat.

Vegye figyelembe, hogy a fizetés euróban történik, ezért győződjön meg arról, hogy a matrica megvásárlásához szükséges rendelkezésre áll.

Luxemburgi matrica az értékesítési pontokon

Ha nem volt ideje online vásárolni Luxembourg matricát, vagy inkább fizikailag szeretné kifizetni, azt az országba való belépéskor megteheti, a külön erre a célra kialakított vámpontokon.

Ennek a lehetőségnek egy fontos előnye, hogy a matricát közvetlenül az országba való belépéskor vásárolhatja meg anélkül, hogy online kellene megvásárolnia, vagy előzetesen tájékozódnia a Luxemburgban alkalmazott adókról.

Javasoljuk azonban, hogy időben tájékozódjon az egyes országokban fizetendő útdíjakról, hogy elkerülje a kellemetlenségeket vagy problémákat az úton.

A Luxemburgban elérhető összes értékesítési pont listáját itt találja, így közvetlenül a helyszínen megvásárolhatja a matricát.

Luxemburgi matrica

Luxemburgi matrica ár

A luxemburgi matrica megvásárlásának költségei több szempont szerint változnak, többek között:

  1. A jármű tengelyeinek száma;
  2. A matrica érvényességi ideje;
  3. A járművek szennyezési osztálya.

A Luxemburgi matrica ára eltérő lehet a járműtípusonként, érvényessége pedig egy nap, egy hét, egy hónap vagy akár egy év is lehet.

Például a 4 tengelyes EURO 0 járműveknél az egy hónapig érvényes matrica ára 62 euró.

Az egyéves érvényességre az árak 750 eurótól kezdődnek az EURO 6-os, 1-3 tengelyes járműveknél, és elérhetik a 2400 eurót is az EURO 0-s és legalább 4 tengelyes járműveknél.

Az 1 és 3 nap közötti érvényességi matrica ára 12 euró bármilyen típusú járműre.

Ha Luxemburgon keresztül van visszaút, ügyeljen arra az időszakra, amelyre a matricát megvásárolja, hogy az az ország teljes utazását lefedje.

Miután megvásárolta a Luxembourg matricát, az Ön által választott teljes érvényességi időszakra az Ön autója egy elektronikus adatbázisba kerül.

A Luxembourg matrica legalább egy napos és legfeljebb egy éves érvényességi időre vásárolható meg. A matricát az indulás előtt bármikor megvásárolhatja.

Fontos szempont, hogy a Luxembourg matricát visszamenőleg nem lehet megvásárolni. Ezért a büntetések és pénzbírságok elkerülése érdekében meg kell győződnie arról, hogy megvásárolta a matricát, mielőtt elindulna Luxemburg útjain és autópályáin.

Bírság a luxemburgi matrica

Luxemburgban a Luxembourg matrica meg nem fizetése miatt kiszabott bírságot a helyszínen kell megfizetni, ha a hatóságok megállapítják, hogy a jármű érvényes matrica nélkül közlekedik.

A matricakötelezettség betartásának ellenőrzésére a hatóságok a terepen mobil kamerákat alkalmaznak, illetve ellenőrzéseket végeznek az ország közútjain és autópályáin. A rendőrség rendszeres ellenőrzéseket is végezhet az útadó-törvények betartása érdekében.

Fontos, hogy a Luxemburgban közlekedő sofőrök megbizonyosodjanak arról, hogy a megfelelő matricát vásárolták járművükhöz, és hogy az érvényes legyen arra az időtartamra, amíg az ország útjain közlekednek, hogy elkerüljék a bírságokat és az esetleges problémákat.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *