Slovakian Vignette
5/5 - (1 vote)

3,5 T alatti jármű

Hol kell szlovák matrica?

Szlovákiában a szlovák matrica az autópályák vagy gyorsforgalmi utak meghatározott szakaszaira vonatkozik. Az ezen az útvonalon közlekedő kisautók, buszok és teherautók vezetőinek járműmérettől függetlenül megfelelő útdíjat kell fizetniük.

Alapvetően csak bizonyos útszakaszokhoz kell Szlovákia matricát vásárolni, nevezetesen:

MódokonTávolság
D1 Dubná Skala – Turany17 km
D1 Ivachnová – Prešov, West143 km
D1 Prešov, Petrovany – Bidovce35 k
D2 Brodské (SK / CZ) – Bratislava, Lamač55 k
D2 Bratislava, Jarovce – Čunovo9 km
D3 Hričovské Podhradie – Žilina, Brodno13 km
Čadca, Bukov – Skalité21 km
D4 Jarovce (SK / AT) – Bratislava, Jarovce2 km
D4 Bratislava, South – Ivanka, West15.1 km
R1 Trnava – Ban. Bystrica, Kremnička158 km
R1A Nitra, West – Nitra, Kynek2 km
R2 Lovčica, Trubín – Žiar nad Hronom5 km
R2 Zvolen, West – Zvolen, Center3 km
R2 Zvolen, East – Kriváň18 km
R4 Košice, South – Milhosť14 km
 R6 Púchov, South – Dolné Kočkovce1 km
R7 Bratislava, South – Holice25.2 km

További információkat itt talál.

Matrica Szlovákia online

Lehetősége van a szlovák matrica 3,5 tonnáig terjedő járművekhez való rendkívül egyszerű megvásárlására online és fizikailag is, változatlan áron. A szlovák matrica online vásárlása azonban még egyszerűbb és kényelmesebb.

A szlovák matrica online vásárlásának legegyszerűbb és leggyorsabb módja a Tollster alkalmazás. Ön letölti az alkalmazást, kiválasztja az országot, megadja a jármű adatait, és közvetlenül az alkalmazásban fizet bankkártyával. Vásárolhat matricát több országra vagy több járműre, és gond nélkül indulhat útjára!

Ha online matricát vagy e-matricát szeretne vásárolni Szlovákiába, látogasson el erre a webhelyre, amely 5 nyelven, köztük angolul is elérhető, hogy megkönnyítse fizetési folyamatát.

A Szlovákia matrica megszerzésének lépései a következők:

  1. Lépjen az “e-matrica fizetés” szakaszba a matrica Szlovákia online fizetéséhez;
  2. Válassza ki azoknak a járműveknek a számát, amelyekre matricát szeretne;
  3. Ön kiválasztja azt az időszakot, amelyre a matricát kívánja Szlovákiában;
  4. Töltse ki a Szlovák matrica érvényességi dátumát (a matrica 1 évre történő automatikus megújítását választhatja) és a jármű rendszámát;
  5. Adja meg e-mail címét a Szlovák matrica átvételéhez és a kártyás vagy banki átutalással történő fizetéshez (ha a mobil opciót is választja, ott is megkapja a matricát);
  6. E-mailben kap visszaigazolást – egy PDF-et Szlovákia matricával, amelyet kinyomtathat – és opcionálisan SMS-t a mobiljára.
szlovák matrica

Szlovák matrica értékesítési pontjai

Szlovákia matricát benzinkutaknál, határátkelő automatáknál és kiválasztott értékesítési pontokon vásárolhat.

Nem nehéz beazonosítani azokat a fizikai helyeket, ahol a szlovák matricát megvásárolhatja. Ha azonban megkapta a matricát, figyelnie kell a használatára.

Miért? Mert a fizikailag megvásárolt matricát a szélvédőre kell feltenni. Ez egy matrica, amelyet a lehető legláthatóbb helyre kell felragasztani. Például Szlovákiában a matricának megfelelő hely lehet a szélvédő jobb felső sarkában. Ha megbizonyosodik arról, hogy megfelelően van a helyén, akkor megfelel a jogi követelményeknek, és zökkenőmentesen utazhat.

Szlovákia matrica ára

A Szlovákia matrica ára a járműkategóriától és a kiválasztott időszaktól függ. Így a kapcsolódó árak a következők:

szlovák matrica10 napok30 napok365 napok1 év
3,5 tonna alatt14.40 euro20.40 euro70.50 euro70.50 euro*

*a vásárlás napjától a következő év január 31-ig érvényes

Finom szlovák matrica

Ha olyan útszakaszon közlekedik autójával, ahol Szlovákia matrica szükséges, és úgy dönt, hogy nem fizeti meg a szlovák hatóságok által kért adót, akkor 500 euróig terjedő bírságot kell fizetnie.

Javasoljuk, hogy figyeljen az utakra, amelyeken halad, és ha szükséges, vásárolja meg a Szlovákia matricát, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés az utazás során.

3,5 T feletti járművek

Hogyan fizethetek szlovák matricát?

A teherautóknak a szlovák hatóságok által jóváhagyott útdíjszedő berendezést, az OBU-t (fedélzeti egység) kell felszerelni az autó fedélzetére.

Ahhoz, hogy megszerezze, ha megérkezik Szlovákiába, el kell mennie a legközelebbi benzinkúthoz vagy határátkelőhelyhez, és vásárolnia kell egy OBU-t. 50 euró garanciát kell fizetnie. Ezt a készüléket az Ön járművére szerelik fel.

A telepítést követően az OBU kiszámolja az autójának megfelelő útadót Szlovákiában. Ahhoz, hogy képet kapjon a fizetendő összegről, utazás előtt végezzen szimulációt.

szlovák matrica

Útdíjas készülék fizetési lehetőségei

Szlovákiában kétféleképpen fizethet útadót: előre megbecsülheti az útvonalat, és előre fizetett matricát vásárolhat, vagy a végén fizethet, a pontos összeg ismeretében.

Az előre fizetett verzióért minimum 50 eurót kell fizetni. Ha végül kiderült, hogy kevesebbet költött az eredetileg becsültnél, a többit készpénzben kapja meg, ha az összeg nem haladja meg a 100 eurót, vagy kártyával, ha meghaladja ezt az összeget.

A szlovák matrica kiszámítása több tényezőt is figyelembe vesz, mint például a jármű kategóriája, az út típusa, amelyen halad (autópálya, gyorsforgalmi út, különböző kategóriájú utak), a megtett távolság, a tengelyek száma és a károsanyag-kibocsátási osztály.

Ha csak Szlovákián keresztül utazik át egy másik célállomásra, akkor 18 útszakaszra, 18 órára érvényes tranzitjegyet vásárolhat. Így elkerülheti az OBU garanciájának és legalább 50 eurós előre fizetett útadójának megfizetését.

Ha többet szeretne megtudni a 3,5 tonna feletti járművek költségeiről, itt talál további információkat.

Finom Szlovákia matrica

Ha nem szerelte fel az OBU készüléket a fedélzetre, vagy nem működik, vagy nem fizetett helyette tranzitjegyet, 1655 és 2655 euró közötti büntetést kockáztat.

Legyen nagyon óvatos és vezessen óvatosan, nem érdemes bírságot kockáztatni.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *