Road tax Russia
5/5 - (1 vote)

12 T alatti járművek

Útadó Oroszország

Ha 12 tonnánál kisebb megengedett össztömegű járművet vezet, akkor az oroszországi útadót a szövetségi utakon található autópályadíj-pénztáraknál kell fizetnie.

Minden fizetőállomás ennek megfelelően meg van jelölve, és minden fizetőhelyen egy komplett táblázat található, amelyen a különböző típusú járművekre érvényes útadó árai szerepelnek.

Íme néhány példa bizonyos oroszországi autópályák útdíjára:

 • M1 Fehéroroszország: az autók díja körülbelül 38 RON nappal és körülbelül 2 RON éjszaka;
 • M3 Ukrajna: személygépkocsik esetében 4 és 8,5 RON, haszongépjárművek esetében 5 és 11 RON között változik az útdíj;
 • M4 Don: személygépkocsik esetében 115 RON és 174 RON, haszongépjárművek esetében 145 RON és 208 RON között változik az útdíj;
 • M11 Neva: az autók díja útszakasztól függően 7 és 167 RON között mozog, Moszkva közelében drágább. Haszonjárművek esetében az árak 162 RON és 180 RON között változnak;
 • A113: a moszkvai régió központi körgyűrűjét jelenti;

Bármely autópálya és kiindulási pont vagy úticél pontos díjának megtudásához elérhet egy online díjkalkulátort, amely megadja a szükséges információkat. Függetlenül attól, hogy melyik autópályát választja, előre ki tudja számítani az útdíj árát, hogy megfelelően felkészülhessen az utazásra.

Tekintse meg az összes orosz autópályadíj-kabint itt.

Itt találhat egy teljes térképet az utakról, és kiszámolhatja az oroszországi autópályadíjakat.

útadó Oroszország

Finom útadó Oroszország

Ha nem fizette be az útadót Oroszországban, 5000 orosz rubel bírságot kap. Ha megismétli és elköveti ugyanazt a szabálysértést, amikor nem fizeti az útadót, a bírság megduplázódik, és eléri a 10 000 orosz rubelt.

12 T feletti járművek

Útadó Oroszország

Ha 12 tonnát meghaladó megengedett össztömegű járművel végez fuvarozást Oroszországban, két lehetősége van az útadó megfizetésére:

 1. Fizetés jeggyel: A szövetségi utak útdíjának fizetéséhez készpénzben vagy kártyával fizethet közvetlenül a díjköteles úton található és kitáblázott fizetőállomásokon. Minden díjfizetési ponton megtalálja a járműkategóriájához tartozó teljes árlistát. További részletekért és az útdíjpontok teljes listájának eléréséhez látogassa meg a hatóságok webhelyét.
 2. Fizetés OBU-val (fedélzeti egység): Ha gyakran szállít Oroszországban, a fedélzeti egység (OBU) felszerelése sokkal költséghatékonyabb. Az OBU-k beszerzéséhez regisztrálnia kell a Platon platformon. A regisztráció során a következő dokumentumokat kell benyújtania az orosz hatóságoknak (más országbeli cégekre érvényes):
 • A cég meghatalmazott képviselőjének útlevele;
 • jármű forgalmi engedélye;
 • Cégjegyzékszám (székhely);
 • Adóügyi regisztrációs tanúsítvány / CUI.

Vegye figyelembe, hogy ezeket a dokumentumokat orosz nyelvre kell lefordítani, és közjegyzővel hitelesíteni kell ahhoz, hogy elfogadják az orosz autópályadíjakat.

A regisztráció és az orosz hatóságok megerősítése után Ön telepítheti az OBU-t járművére, és hatékonyabb és gyorsabb útadót fizethet az oroszországi szállítás során.

További további információkért látogasson el ide.

útadó Oroszország

Oroszország útadó-büntetése

Ha nem volt működő OBU-ja, pénzbírságot szabnak ki:

 1. Első szabálysértés: 5000 orosz rubel pénzbírság;
 2. Ismételt jogsértések: 10 000 orosz rubel bírság.

Fontos, hogy az útadót előre befizesse, vagy az OBU-t megfelelően használja, hogy elkerülje ezeket a bírságokat.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *