Germany vignette
Rate this post

7,5 T alatti járművek

Németország Matrica jelentős előnye, hogy ha saját autóval vagy 7,5 T alatti járművel utazik, nem kell német matricát vásárolni, hiszen a német utakon az autók számára ingyenes a közlekedés.

Ha Ön turista, és saját autóját vezeti Németországban, élvezheti a stresszmentes forgalmat, és pénzt takaríthat meg a matricákon vagy más útadókon.

Németország Matrica

7,5 T feletti járművek

Németország matrica utak térképe

Németországban útdíjat kell fizetni a legalább 7,5 tonnás nehézgépjárművek után. Ez a németországi matrica minden autópályára vonatkozik, beleértve a benzinkutakat és parkolókat, valamint a szövetségi utakat és egyes települési utakat, amelyek egy több mint 51 000 km hosszú úthálózat részét képezik.

Ha meg szeretné tekinteni Németország díjköteles utak térképét, és többet szeretne megtudni a fizetési rendszerről és díjszabásról, lépjen be ide.

Ezt a németországi matricát online, elektronikus rendszeren keresztül és fizikailag is ki lehet fizetni, az engedélyezett értékesítési pontokon. Ezekkel a fizetési módokkal a sofőrök biztosíthatják, hogy járműveik jó állapotban legyenek, és zökkenőmentesen közlekedhessenek Németország útjain, miközben betartják a teherautó-használati díjra vonatkozó jogszabályokat.

Németország matrica online

Németországi matrica online megvásárlásához létre kell hoznia egy fiókot a német hatóságok hivatalos webhelyén.

Így az autópályák használata előtt legfeljebb 24 órával előre fizetheti a német matricát egy csatlakozással. Ehhez az online fizetéshez használhat hitelkártyát vagy üzemanyagkártyát, mindkettő gyors és kényelmes módja.

Itt további fizetési lehetőségek is rendelkezésre állnak, mint például banki átutalás, csoportos beszedési megbízás az útdíjbeszedési szolgáltatáson keresztül, vagy bank- vagy flottakártya használata. Így könnyű megvásárolni a német autópálya-matricát.

Figyelem: a fizetés euróban történik!

Ezekkel a fizetési lehetőségekkel biztos lehet benne, hogy jól van, és problémamentesen közlekedhet Németország autópályáin, elkerülve a bírságot.

Németország Matrica

Németország matrica az értékesítési pontokon

A németországi autópályák használatáért a németországi díjköteles utakon kétféleképpen lehet fizikailag fizetni: fizetőkártyával vagy hordozható fizetési eszközzel (Pkw-Maut).

A Maut fizetési kártyák több változatban is elérhetőek, a tulajdonában lévő jármű típusától és a kívánt érvényességi időtől függően. Ezek a kártyák megvásárolhatók a maut üzletekben vagy online a maut hivatalos webhelyén. Miután megvásárolta az útdíjkártyát, rögzítse azt a jármű szélvédőjére, és aktiválja az autópályák használata előtt.

A hordozható fizetőeszközök (Pkw-Maut) minden típusú járműhöz elérhetőek, és megvásárolhatók a maut értékesítési pontokon vagy online. Ezeket az eszközöket a jármű szélvédőjére kell rögzíteni, és az autópályák használata előtt aktiválni kell. A fizetés a készülékhez kapcsolódó hitelkártyával vagy bankszámlával történik. Mindkét lehetőség kényelmes és hatékony módot kínál a németországi autópályahasználati díj megfizetésére Németországban.

Itt megtalálja a német matricák fizetésére szolgáló terminálok teljes listáját.

Németország matrica ára

A német matrica ára a járműkategóriától, az autópálya-infrastruktúra költségeitől, a szennyezési szabványtól és a zajszennyezés arányától függően változik.

Az árak teljes listájáért kattintson erre a linkre.

Finom német matrica

Ha nem fizeti meg a németországi matricaadót, és fuvarozóként dolgozik, jelentős bírsággal sújtják, amely akár 20 000 eurót is elérhet.

Az esetleges szankciók és jogi problémák elkerülése érdekében elengedhetetlen, hogy jól tájékozott legyen, és minden országban, ahol áthalad, a megfelelő útdíjat fizesse. Javasoljuk, hogy előzetesen tájékozódjon az egyes országokra vonatkozó konkrét követelményekről és adókról, és gondosan tervezze meg útvonalát a stresszmentes utazás érdekében a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

Lorena
Lorena

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *